۱۳۹۷ دی ۱۲, چهارشنبه

ازدواج بهایی

۲. جایگاه و مقدار مهریه در دیانت بهایی چیست؟
در آئین بهائی مهریه به عنوان هدیه‌ای از طرف مرد به زن در نظر گرفته می‌شود و حداقل و حداکثر مبلغی برای آن تعیین شده‌است. اگر مرد اهل شهر باشد حداقل میزان مهریه می‌تواند از حداقل ۱ واحد طلا تا حداکثر ۵ واحد طلا باشد. اگر مرد اهل روستا باشد میزان مهریه می‌تواند از حداقل ۱ واحد نقره تا حداکثر ۵ واحد نقره باشد. هر واحد برابر نوزده مثقال (حدود ۹۰ گرم) است. میزان مهریه به محل سکونت زن ارتباطی ندارد و فقط بر اساس شهری یا روستایی بودن مرد تعیین می‌گردد. حضرت بهاءالله توضیح می‌دهند که در مورد مهریه بهتر است که پیروانش حداقل آن (یعنی ۱ واحد نقره) را در نظر بگیرند و حتی ثروتمندان به کم‌ترین میزان مهریه اکتفا کنند.
#ازدواج_بهایی

"نگاهی به زندگی مهشید ضیایی که عروسک خیمه شب بازی لشکریان شومِ حجتیه و امنیتی‌‌ها شده است.


















روز گذشته ویدیویی از خانم مهشید ضیایی منتشر کردم مبنی بر اینکه ایشان طی دو سال گذشته مسلمان شده‌اند. سعی کردم در این رابطه تحقیقی مختصر کنم. از دوستان در کرج و چند محقق سوال کردم. این خانم عملا در دام امنیتی‌ها گرفتار شده است و در این لجنزار حجتیه-امنیتی دست و پا می‌زند. 
این خانم پیشتر آرایشگاه داشتند و کارشان فروش محصولات آرایشی بود و بخاطر کلاهبرداری چندین شاکی داشتند اما هیچ وقت شکایت‌ها به نتیجه نرسید. ایشان یعنی خانم ضیایی دو سال پیش با برنامه‌ریزی قبلی وارد طلافروشی فردی به نام آقای شهیدی در کرج می‌شود. این خانم با ترفندی با دادن آبمیوه مسموم که منجر به مشکلات متعددی جسمی به صاحب مغازه شد، اموال بسیاری از جمله طلا و سکه از مغازه وی به سرقت می‌برد. خانم ضیایی همان روز با اعلام رسمی که مسلمان شده است سعی می‌کند پازل خود را تکمیل کند.خانم ضیایی بعدها نیز با همکاری وزارت اطلاعات اقدام به مصادره اموال طلا و سکه آقای شهیدی در منزلشان به بهانه اینکه این سکه‌ها شکل اسم اعظم است، می کند.
این خانم مدعی است که طی چند سال گذشته خانواده او را طرد کرده‌اند و به همین دلیل مسلمان شده اما با جویا شدن از وضعیت ایشان مطلع شدم که این خانم خود سالهاست تحت عنوان و اشکال مختلف به بدگویی جامعه بهایی پرداخته است.
ایشان که به تازگی گویا ازدواج کرده‌اند طی همین دوستان نیز دارای رویکردهای عجیب و غریب بودند تا چند وبسایت ضدبهایی سراغشان می‌رود و ایشان یکمرتبه دارای پوشش سخت اسلامی می‌شوند. تصاویر زیر سیر اسلامیزه شدن این خانم را نشان میدهد. 
به دلیل اینکه ایشان به صورت عمومی علیه دیانت بهایی شروع به دروغ گویی و نفرت‌پراکنی کرده اند به همین دلیل این تصاویر شکل عمومی خود را پیدا کرده اند وگرنه دو سال پیش نیز وقتی ایشان دزدی کردند شخصا هیچ عکسی از او جز یک عکس محجبه منتشر نکردم. 
این خانم به همراه کلا ده تا بیست نفری که در دام امنیتی ها و حجتیه ی ها افتاده هم زندگی خود را تلخ کردند و هم اینکه عروسک خیمه شب بازی وحوشی شده‌اند که خدایشان خدای قتل و کشتار است پس اینها هم تاریخ مصرفشان تمام شود با بدترین شکل ممکن پذیرایی خواهند شد.
این حکومت فرزندان خود را از بین برده چه برسد به کسانی که بازیچه خودشان هم هستند...
تمامی عکس ها مربوط به دو سه سال اخیر است."https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1008173822708827&id=100005486564348"


«چرا افسرده هستید مگر کسی شاخهٔ وجودت را از الطاف الهی قطع نموده است؟ «ای بندهٔ صادق جمال مبارک» هر یک از ما مادامی که به تنهٔ اصلی خود یعنی اصل حیات خود یعنی حضرت بهاءالله متصلیم و از او نیرو میگیریم شاداب و پر باریم و اگر از او جدا شویم افسرده و پژمرده خواهیم شد. این است که میفرمایند: بندهٔ مومن همیشه مسرور است حتی در مواقع بلا صابر و شاکر است او بلا را گوهر خزانهٔ الهی میداند که به هر کس عطا نمی شود زیرا بلا انسان را از تعلقات مادی جدا نموده و به جمال مبارک نزدیکتر میسازد و این است آن سروری که باید پیوسته برای یکدیگر آرزو نماییم زیرا هیچ غمی این سرور را زایل نخواهد ساخت...» [نک: مأخذ: مکاتیب - جلد ۷]
وقتی ویدئویی که لینکش در بالا مندرج گشته را تماشا می کردم و در کنوز معانی مستتر در بیانِ مبارکِ مذکور می اندیشیدم، چه تطابقی از عمق ادراکات و افکار روحانی مولای حنون در چهرهٔ این فرد یافتم!! الحقُّ والانصاف که به وضوح در تصاویرِ چهرهٔ او توان دید که چگونه طروات و شعف و شادابی روح و جانش به «تیرگی» و «ظلمت» گراییده. او اکنون یک فردی افسرده و مغموم است. 😔

همان نامه محرمانه معروف در مورد ارث نبردن اقلیت‌های مذهبی

در این نامه که توسط علی خامنه‌ای پاسخ داده شده است و به زرتشتیان کافر اطلاق کرده است اشاره مستقیم به تبعیض میان مسلمان با دیگر ادیان است. فارغ از بی‌سوادی حکام جمهوری اسلامی مبنی بر حتی اسم زرتشتیان مشخصا اشاره به ارث مسلمان در مقابل کافر شده است!. آقای خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی علنا در حکومت مستبد خود لزوم برتری مسلمان بر دیگری را مهر و امضا کرده است. 
متاسفانه بخاطر همین نامه در بعضی از خانواده‌های مرتبط با اقلیت‌های مذهبی یکی از فرزندان نااهل خود را به مسلمانی میزند تا ارث را بالا بکشد. .

محرومیت شهروند بهایی زندانی از دریافت خدمات پزشکی در زندان شیراز

خبرگزاری هرانا – حسن ممتاز سروستانی، شهروند بهایی محبوس در زندان عادل آباد شیراز علیرغم مشکل حاد قلبی از اعزام به بیمارستان و طی مراحل درمانی محروم مانده است. وی که روز جاری دومین سال حبس خود را آغاز کرده است پیشتر به دلیل تدریس ادبیات فارسی به دانشجویان محروم از تحصیل بهایی در دانشگاه مجازی بهاییان (BIHE) به ۵ سال حبس محکوم شده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حسن ممتاز سروستانی، شهروند بهایی محبوس در زندان عادل آباد شیراز، با وجود مشکل حاد قلبی از اعزام به بیمارستان و طی مراحل درمانی محروم مانده است.
یک منبع مطلع از وضعیت این شهروند بهایی به گزارشگر هرانا گفت: “حسن ممتاز دچار بیماری حاد قلبی است و نیاز فوری به طی مراحل درمانی دارد. با این حال علیرغم درخواست مکرر ایشان و پیگیری خانواده مسئولین زندان عادل آباد شیراز و قاضی پرونده وی اقدامی در این مورد صورت نداده‌اند”.
در آذرماه سال ۹۳، شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران حکم ۵ سال حبس صادره علیه این شهروند بهایی توسط شعبه ۳۱ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه را عینا تائید کرده بود.
حسن ممتاز سروستانی در تاریخ ۷ دی‌ماه ۹۶ جهت گذراندن دوران محکومیت خود راهی زندان عادل آباد شیراز شد.
لازم به ذکر است حسن ممتاز سروستانی پیش از این نیز سابقه چندین بازداشت را در پرونده خود داشته است.
شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است

تفتیش منزل سه شهروند بهایی ساکن بهارستان اصفهان

خبرگزاری هرانا – روز جاری منزل جلیل بهامین شهروند بهایی ساکن بهارستان اصفهان توسط نیروهای امنیتی مورد تفتیش قرار گرفت و تعدادی از وسایل شخصی وی توسط مامورین ضبط شد. مامورین در هنگام ورود به منزل وی حکم صادره از سوی دادستانی اصفهان را به همراه داشتند. در هفته های گذشته نیز منازل بختیار روحانی و ساسان دست پیش، دو شهروند بهایی دیگر ساکن این شهر به همین شیوه مورد تفتیش و ضبط وسایل قرار گرفته بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۸ دی‌ماه ۹۷، منزل جلیل بهامین، شهروند بهایی ساکن بهارستان اصفهان توسط نیروهای امنیتی مورد تفتیش قرار گرفت.
یک منبع نزدیک به این شهروند بهایی به گزارشگر هرانا گفت: “نیروهای امنیتی امروز با در دست داشتن حکم تفتیش از دادستانی اصفهان منزل آقای جلیل بهامین واقع در شهرک بهارستان اصفهان را مورد تفتیش قرار داده و تعدادی جزوه، عکس و کتاب مربوط به آئین بهایی و همچنین موبایل و لپ تاپ شخصی آقای بهامین را با خود بردند”.
گفته می شود در هفته های اخیر حداقل دو منزل مسکونی دیگر متعلق به شهروندان بهایی به نامهای بختیار روحانی و ساسان دست پیش به همین شیوه مورد بازرسی و ضبط اموال قرار گرفته است.
شهروندان بهایی بهارستان اصفهان همزمان با دیگر هم‌کیشان خود در شهرهای مختلف کشور، طی چند ماه اخیر شاهد افزایش فشارهای قضایی و امنیتی بوده‌اند.
این خبرگزاری پیش تر از برگزاری دادگاه تجدید نظر ۹ شهروند بهایی که در مرحله بدوی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب استان اصفهان مجموعا به ۴۸ سال حبس تعزیری محکوم شده بودند خبر داده بود.
هرانا در تاریخ ۲۸ آبان ماه سال جاری گزارش مفصلی از فشار بر جامعه بهایی و بازداشت شهروندان باورمند به این آیین منتشر کرده بود. بر اساس این گزارش شهروندان بهایی در شهرهای مختلف کشور از ابتدای سال جاری تاکنون با موج جدیدی از فشار و نقض آشکار حقوق بشر روبه‌رو بوده‌اند. محروم شدن دست کم ۵۸ تن از دانشجویان بهایی طی کنکور سراسری سال جاری از ادامه تحصیل، اخراج حداقل ۱۱ دانشجوی بهایی در مقاطع مختلف از دانشگاه‌ها، ممانعت از فعالیت اقتصادی و اخراج دستکم ۶ تن از شهروندان بهایی از محل کار شخصی یا شرکت‌های خصوصی، احضار و بازداشت ۷۲ تن از شهروندان بهایی توسط نیروهای امنیتی، محکومیت ۲۴ شهروند بهایی به تحمل ۴۶ سال حبس و ۹ سال تبعید، ارائه گسترده محصولات اصطلاحاً فرهنگی و رسانه‌ای در راستای بهایی‌ستیزی، پلمب شدن و تداوم پلمب محل کسب بسیاری از شهروندان بهایی، تخریب قبور و ممانعت از دفن شهروندان بهایی در آرامستان‌های بهاییان در شهرهای مختلف تنها قسمتی از افزایش فشار بر شهروندان این جامعه از ابتدای سال جاری تا زمان تنظیم گزارش مذکور است.
شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
گفتنی است بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی‌گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد، به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهاییان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

تداوم محرومیت یک دانش‌ آموز بهایی از تحصیل به دلیل دفاع از عقیده

خبرگزاری هرانا – یک شهروند بهایی ساکن تنکابن به نام پویا رضویان به دلیل دفاع در برابر توهین به عقیده‌اش از ادامه تحصیل و اخذ مدرک دیپلم محروم مانده است. این شهروند بهایی در سال تحصیلی ۹۰-۹۱ به جهت اعتراض به خواندن کتابی در مخالفت با آیین بهایی سر صف مدرسه، از محل تحصیل خود اخراج شده بود. به گفته مسئولین اداره آموزش و پرورش پرونده وی به اداره اطلاعات ساری منتقل شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پویا رضویان، شهروند بهایی ساکن تنکابن، از ادامه تحصیل و دریافت مدرک دیپلم محروم مانده است.
یک منبع نزدیک به این شهروند بهایی به گزارشگر هرانا گفت: “پویا رضویان، در سال تحصیلی ۹۰-۹۱ به دنبال خوانش بخشهایی از کتاب ردیه‌ای که در مخالفت با آئین بهایی بود در سر صف مدرسه به این موضوع معترض شد و از اعتقاد خود دفاع کرد. در پی این موضوع از مدرسه اخراج شد و پرونده وی توسط رئیس آموزش و پرورش تنکابن به آموزش و پروش ساری منتقل شد. پس از پیگیری‌ها مشخص شد پرونده از دست آنها نیز خارج شده و در دست اداره اطلاعات ساری است”.
به گفته این منبع مطلع با وجود پیگیری‌های مکرر این شهروند بهایی پس از گذشت بیش از ۶ سال کماکان از ادامه تحصیل و دریافت مدرک دیپلم محروم مانده است.
لازم به ذکر است ردیه نویسی علیه آئین بهایی از زمان قاجار آغاز گردیده و تاکنون شکل آن با تغییرات مختلف روبرو بوده است. به طوری که پس از انقلاب ۵۷ بخش‌هایی از این ردیه‌ها به کتاب‌های درسی مدارس نیز ورود پیدا کرد.
گفتنی است در سال‌های اخیر نیز انتشار این کتاب‌ها که ناشران آن عمدتا از بودجه های دولتی یا نهادهای مذهبی ارتزاق می کنند با افزایش چشم‌گیری مواجه بوده است. از جمله در اردیبهشت ماه سال ۹۷ و در جریان نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، حضور کتاب‌هایی که به مساله آئین بهایی می‌پردازند با عناوینی چون “فرقه ضاله بهاییت” افزایش چشمگیری داشت. در این راستا مرکز اسناد انقلاب اسلامی بسته کتابی “با هدف شناخت ابعاد مختلف فرقه بهاییت” در این نمایشگاه ارائه کرده و مرکز بهایی پژوهی نیز با دو غرفه در این نمایشگاه تقریبا تمام کتب خود را به همین مورد اختصاص داده بود.
همچنین در شهریورماه سال جاری نیز در نمایشگاه کتاب ارومیه غرفه‌ای به نام “نشر گومی” راه‌اندازی شده که در آن به صورت اختصاصی به فروش کتاب‌هایی با هدف نفرت پراکنی علیه آئین بهایی و پیروان آن پرداخته می‌شد.
این در حالی است که ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر می‌گوید: “هر انسانی محق به داشتن آزادی اندیشه، وجدان و دین است؛ این حق شامل آزادی دگراندیشی، تغییر مذهب و آزادی علنی کردن آئین و ابراز عقیده، چه به صورت تنها، چه به صورت جمعی یا به اتفاق دیگران، در قالب آموزش، اجرای مناسک، عبادت و دیده‌بانی آن در محیط عمومی یا خصوصی است و هیچ فردی حق اهانت و تعرض به فرد دیگری را به لحاظ تمایز و اختلاف اندیشه ندارد.
هرانا در تاریخ ۲۸ آبان ماه سال جاری گزارش مفصلی از فشار بر جامعه بهایی و بازداشت شهروندان باورمند به این آیین منتشر کرده بود. بر اساس این گزارش شهروندان بهایی در شهرهای مختلف کشور از ابتدای سال جاری تاکنون با موج جدیدی از فشار و نقض آشکار حقوق بشر روبه‌رو بوده‌اند. محروم شدن دست کم ۵۸ تن از دانشجویان بهایی طی کنکور سراسری سال جاری از ادامه تحصیل، اخراج حداقل ۱۱ دانشجوی بهایی در مقاطع مختلف از دانشگاه‌ها، ممانعت از فعالیت اقتصادی و اخراج دستکم ۶ تن از شهروندان بهایی از محل کار شخصی یا شرکت‌های خصوصی، احضار و بازداشت ۷۲ تن از شهروندان بهایی توسط نیروهای امنیتی، محکومیت ۲۴ شهروند بهایی به تحمل ۴۶ سال حبس و ۹ سال تبعید، ارائه گسترده محصولات اصطلاحاً فرهنگی و رسانه‌ای در راستای بهایی‌ستیزی، پلمب شدن و تداوم پلمب محل کسب بسیاری از شهروندان بهایی، تخریب قبور و ممانعت از دفن شهروندان بهایی در آرامستان‌های بهاییان در شهرهای مختلف تنها قسمتی از افزایش فشار بر شهروندان این جامعه از ابتدای سال جاری تا زمان تنظیم گزارش مذکور است.
گفتنی است بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی‌گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد، به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهاییان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

دادگاه تجدید نظر پنج شهروند بهایی در شیراز برگزار خواهد شد

خبرگزاری هرانا – جلسه دادگاه تجدید نظر پنج شهروند بهایی اهل شیراز که پیشتر توسط شعبه یک دادگاه انقلاب این شهر به یک سال حبس و یک سال تبعید محکوم شده بودند، فردا دوشنبه برگزار خواهد شد. دادگاه بدوی این شهروندان بهایی به صورت غیابی برگزار شده و اقدام به صدور رای کرده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۱۰ دی‌ماه ۹۷، جلسه دادگاه تجدید نظر ۵ شهروند بهایی اهل شیراز برگزار خواهد شد.
در تاریخ ۲۸ مردادماه سال جاری، پنج شهروند بهایی اهل شیراز به نام‌های “فرهاد سرافراز، شهرام منصور، وحید دانا، “سعید عابدیو ادیب حق‌پژوه” توسط شعبه یک دادگاه انقلاب شیراز به صورت غیابی و بدون اطلاع وکیل و متهمان به یک سال حبس تعزیری و یک سال تبعید محکوم شده بودند.
اتهام عنوان شده علیه این پنج تن در این دادگاه «فعالیت تبلیغی علیه نظام» بوده و طی این حکم هر یک از این افراد به یک سال حبس تعزیری و علاوه بر آن فرهاد سرافراز به یک سال تبعید به جهرم، شهرام منصور به یک سال تبعید به اقلید، وحید دانا به یک سال تبعید به ارسنجان، سعید عابدی به یک سال تبعید به داراب و ادیب حق‌پژوه به یک سال تبعید به لارستان محکوم شده‌ بودند.
در تاریخ چهاردهم مردادماه ۹۳ هرانا در گزارشی خبر از بازداشت ادیب حق‌پژوه، سعید عابدی و وحید دانا و در گزارشی دیگر مورخ دهم شهریورماه ۹۳ از بازداشت شهرام منصور و فرهاد سرافراز توسط نیروهای امنیتی در شهر شیراز خبر داده بود.
هرانا در تاریخ ۲۸ آبان ماه سال جاری گزارش مفصلی از فشار بر جامعه بهایی و بازداشت شهروندان باورمند به این آیین منتشر کرده بود. بر اساس این گزارش شهروندان بهایی در شهرهای مختلف کشور از ابتدای سال جاری تاکنون با موج جدیدی از فشار و نقض آشکار حقوق بشر روبه‌رو بوده‌اند. محروم شدن دست کم ۵۸ تن از دانشجویان بهایی طی کنکور سراسری سال جاری از ادامه تحصیل، اخراج حداقل ۱۱ دانشجوی بهایی در مقاطع مختلف از دانشگاه‌ها، ممانعت از فعالیت اقتصادی و اخراج دستکم ۶ تن از شهروندان بهایی از محل کار شخصی یا شرکت‌های خصوصی، احضار و بازداشت ۷۲ تن از شهروندان بهایی توسط نیروهای امنیتی، محکومیت ۲۴ شهروند بهایی به تحمل ۴۶ سال حبس و ۹ سال تبعید، ارائه گسترده محصولات اصطلاحاً فرهنگی و رسانه‌ای در راستای بهایی‌ستیزی، پلمب شدن و تداوم پلمب محل کسب بسیاری از شهروندان بهایی، تخریب قبور و ممانعت از دفن شهروندان بهایی در آرامستان‌های بهاییان در شهرهای مختلف تنها قسمتی از افزایش فشار بر شهروندان این جامعه از ابتدای سال جاری تا زمان تنظیم گزارش مذکور است.
شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
گفتنی است بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی‌گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد، به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهاییان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

دادگاه تجدید نظر؛ ۹ شهروند بهایی در اصفهان به ۴۸ سال حبس محکوم شدند

خبرگزاری هرانا – حکم محکومیت ۹ شهروند بهایی بازداشت شده در بهارستان اصفهان که پیشتر توسط شعبه یک دادگاه انقلاب این شهر مجموعا به ۴۸ سال حبس محکوم شده بودند، در دادگاه تجدید نظر عینا تایید شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دادگاه تجدید نظر استان اصفهان، با تائید حکم صادره توسط دادگاه بدوی، ۹ شهروند بهایی بازداشت شده در بهارستان اصفهان را مجموعا به ۴۸ سال حبس محکوم کرد.
هرانا در تاریخ ۴ دی‌ماه ۹۷ از برگزاری جلسه دادگاه تجدید نظر این شهروندان خبر داده بود.
شهروندان بهایی بازداشت شده در بهارستان اصفهان پیشتر توسط شعبه اول دادگاه انقلاب استان اصفهان مجموعا به ۴۸ سال حبس تعزیری محکوم شده بودند.
طبق حکم صادره در دادگاه بدوی، “افشین بلبلان، سهام آرمین، میلاد داوردان، فرهنگ صهبا و انوش راینه” هر کدام به تحمل ۶ سال حبس تعزیری و “بهاره زینی (سبحانیان)، فوژان رشیدی و سپیده روحانی” هر کدام به تحمل ۴ سال حبس تعزیری محکوم شدند.
علی ثانی دیگر هم‌پرونده‌ای این ۸ شهروند بهایی است که همزمان با این شهروندان بازداشت و توسط شعبه اول دادگاه انقلاب استان اصفهان به اتهام “عضویت در تشکیلات غیر قانونی بهایی” به ۵ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق تبلیغ آیین بهایی” به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.
در دادنامه‌ای که پیش‌تر به دست هرانا رسیده بود از این شهروند با عنوان “علی ثانی (مسلمان جذب شده به بهاییت)” نام برده شده و علاوه بر ۶ سال حبس طبق این حکم به مدت ۵ سال نیز از حرفه فروش و کرایه محصولات فرهنگی محروم شده است. وی پیش از بازداشت به فروش محصولات فرهنگی مشغول بوده است.
این شهروندان در تاریخ ۱ مهرماه ۹۷ در بهارستان اصفهان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بودند. نیروهای امنیتی در زمان بازداشت منزل این شهروندان را نیز مورد تفتیش و ضبط تعدادی از وسایل شخصی قرار داده بودند.
پیشتر یک منبع نزدیک به این شهروندان بهایی ضمن تایید این خبر به گزارشگر هرانا گفته بود: “ماموران امنیتی در زمان بازداشت آقای افشین بلبلان اقدام به تفتیش منزل وی کرده و تعدادی از وسایل شخصی ایشان ازجمله کتاب‌ها، لب‌تاپ، تبلت و گوشی تلفن همراه ایشان را ضبط و با خود بردند”.
هرانا در تاریخ ۲۸ آبان ماه سال جاری گزارش مفصلی از فشار بر جامعه بهایی و بازداشت شهروندان باورمند به این آیین منتشر کرده بود. بر اساس این گزارش شهروندان بهایی در شهرهای مختلف کشور از ابتدای سال جاری تاکنون با موج جدیدی از فشار و نقض آشکار حقوق بشر روبه‌رو بوده‌اند. محروم شدن دست کم ۵۸ تن از دانشجویان بهایی طی کنکور سراسری سال جاری از ادامه تحصیل، اخراج حداقل ۱۱ دانشجوی بهایی در مقاطع مختلف از دانشگاه‌ها، ممانعت از فعالیت اقتصادی و اخراج دستکم ۶ تن از شهروندان بهایی از محل کار شخصی یا شرکت‌های خصوصی، احضار و بازداشت ۷۲ تن از شهروندان بهایی توسط نیروهای امنیتی، محکومیت ۲۴ شهروند بهایی به تحمل ۴۶ سال حبس و ۹ سال تبعید، ارائه گسترده محصولات اصطلاحاً فرهنگی و رسانه‌ای در راستای بهایی‌ستیزی، پلمب شدن و تداوم پلمب محل کسب بسیاری از شهروندان بهایی، تخریب قبور و ممانعت از دفن شهروندان بهایی در آرامستان‌های بهاییان در شهرهای مختلف تنها قسمتی از افزایش فشار بر شهروندان این جامعه از ابتدای سال جاری تا زمان تنظیم گزارش مذکور است.
شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
گفتنی است بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی‌گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد، به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهاییان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.
شهر بهارستان در ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر اصفهان، در مسیر جادهٔ اصفهان-شیراز قرار گرفته است.

نه لباسی، نه گُلی، نه تشریفاتی، نه آدابی




حضرت امةالبهاء، روحیه خانم، در کنفرانس لندن، دربارۀ مراسم ازدواج حضرت ولی امرالله با ایشان چنین بیان کردند:
آیا می‌توانم دربارۀ ازدواج ایشان چیزی برای شما بگویم؟ چون از فرط سادگی چیزی نمی‌توانم بگویم. ازدواج مبارک به ما نشان می‌دهد که ما نباید از اجتماعی که در آن هستیم تقلید کنیم. بلکه باید برای دیگران سرمشق و مثَل باشیم.
وقتی روز ازدواج فرا رسید، من کت و دامن سیاهی پوشیده بودم؛ من فقط یک بلوز سفید داشتم به بیت مبارک آمدم ... حضرت ولی امرالله تشریف آوردند، داخل اتومبیل شدند. من همراه ایشان سوار شدم. همه تعجّب کردند که چطور هیکل اطهر با یک زن غربی سوار ماشین می‌شوند. ایشان این انگشتری را که به دست دارم قبلاً به من مرحمت فرمودند... این انگشتر را حضرت ورقۀ علیا به ایشان داده بودند. ایشان این حلقه را بسیار دوست داشتند...
به زیارت روضۀ مبارکه رفتیم. در سکوت، گل‌های خشکی را که روی مرقد مبارک بود جمع کرده به من عنایت فرموده مراجعت کردیم. در بیت مبارک حضرت ورقۀ علیا دست به دست شدیم ... و من آیۀ مبارکه را تلاوت کردم.
این تمام جریان عروسی و ازدواج ما بود و چند دقیقه پیشِ اعضای فامیل مبارک بودم. ایشان با پدر و مادر من مثل شب‌های دیگر بعد از شام نشستند و خیلی ساده بود؛ نه لباسی، نه گُلی، نه تشریفاتی، نه آدابی... این نشان می‌دهد که امر مبارک ساده است.
(نقل از مقالۀ "حضرت شوقی افندی آیت خدا – آهنگ بدیع سال 18، ص106-107؛ منقول در اخبار امری، 4 مهرماه 1351، ص338)

#توییت دکتر صادق زیبا کلام در مورد حق تحصیل بهائیان



مسئولین امنیتی جلوی ثبت‌نام ۳۰تن از پذیرفته‌شدگان آزمون ارشد و دکترا را گرفته‌اند. به خانم‌ها ملاوردی و دکتر جنیدی نوشتم ولی چشمم آب نمی‌خورد کاری از پیش ببرند. حق تحصیل در زمره حقوق اولیه شهروندی است که یا به‌واسطه دلایل مذهبی در مورد هم‌وطنان بهایی یا به انگیزه‌های سیاسی پایمال می‌شود./صادق زیباکلام

‌ محکومیت شش شهروند بهائی به زندان به جرم ترویج فضائل انسانی در دادگاه انقلاب.

روز گذشته شش شهروند بهائی به نامهای بهادر کامجو از چابهار ،بیژن اسلامی از خاش ، منوچهر بارقی از چابهار، فهیمه اسحاقی از چابهار، علی انوری از ایرانشهر و هوشنگ مختاری از سراوان در دادگاه تجدید نظر سیستان و بلوچستان بجرم ترویج تعالیم صلح آمیز و اِشاعه ی فضائلِ انسانی در مجموع به سه سال حبس تعزیری محکوم شده اند. پیشتر نیز برخی از هموطنان بهائی با اتهاماتی همانند تدریس و آموزش نقاشی ، زبان انگلیسی و روانشناسی با حبس های طویل المدتی روبرو شده اند. در چهل سال‌ اخیر هر گونه اقدام خیرخواهانه ی هموطنان بهائی که الهام گرفته از آموزه های صلح طلبانه ی دیانت بهائی است از منظر دادگاه های انقلاب به اقدام علیه امنیت ملی و یا تبلیغ علیه نظام تعبیر و شهروندان بهائی را با حبس های طولانی مواجه کرده است.