تعقیب و آزار بهاییان در ایران که پس از تشکیل حکومت جمهوری اسلامی ایران آغاز شد، هر روز ابعاد گستردهتری مییابد. پیروان این آیین اغلب به اتهام جاسوسی برای اسراییل، دستگیر و زندانی میشوند.
اینگو هوفمن، نمایندهی جامعهی بهاییان در آلمان |
جامعهی جهانی بهاییان، بیش از ۷ میلیون عضو دارد. بر پایهی آمار جامعهی بهاییان در آلمان، شمار باورمندان به این آیین در ایران بیش از ۵۰۰ هزار نفر تخمین زده میشود.
در حالی که این گروه مذهبی به عنوان عضو مشاور از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده، جمهوری اسلامی ایران، پیروان این آیین را اغلب به اتهام جاسوسی برای اسراییل، دستگیر و زندانی و از برخی از حقوق شهروندی مانند تحصیل در دانشگاه، تصدی مشاغل دولتی و خدمت در ارتش محروم میکند. برگزاری مراسم و مجامع مذهبی آنها نیز غیرقانونی اعلام شده است.
فشار روزافزون
بنا بر آماری که در روزنامهی آلمانی "دی ولت" به نقل از جامعهی جهانی بهاییان منتشر شده، بین سالهای ۱۹۷۹ تا ۱۹۹۸، بیش از ۲۰۰ بهایی اعدام، حدود ۱۵ تن مفقود و بین سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۰، بیش از ۳۳۴ نفر دستگیر شدهاند. اتهام اغلب دستگیرشدگان "جاسوسی برای اسراییل" بوده است.
اینگو هوفمن، نمایندهی جامعهی بهاییان در آلمان، در این رابطه میگوید: «به نظر حکومتهای ایران، بهاییان همیشه با دشمنان این کشور همدست بودهاند. بهاییان زمانی جاسوس روسها بودند، بعد بریتانیاییها آمدند و حالا هم اسراییلیها.»
به نظر هوفمن، ولی اتهام جاسوسی برای اسراییلیها در حال حاضر، با توجه به تشدید "موضع انتقادی و دشمنانهی دولت ایران در برابر این کشور"، خطرناکتر شده ست: «به همین ترتیب بر شدت فشار و اعمال خشونت علیه این گروه نیز افزوده شده است.»
به گزارش "دی ولت"، حتی گورستانهای بهاییان نیز از گزند "دشمنان سازمانیافتهی این آیین" در امان نمیمانند: «در سالهای اخیر تعداد زیادی از قبرستانهای بهاییان در مناطق مختلف ایران، ویران شدهاند.» به گفتهی سخنگوی وزارت امور خارجهی آلمان، در حال حاضر شرایط بهاییان در ایران «بسیار نگرانکننده است.»
نمایندهی جامعهی بهاییان در آلمان، دلیل خصومت سران جمهوری اسلامی ایران با معتقدان به این آیین ۱۷۰ ساله را "آموزشهای پیشرفتهی" آن میداند. او در گفتوگو با روزنامهی "دی ولت" در این رابطه میگوید: «حقوق اساسی مانند برابری بین زن و مرد و حق آموزش همگانی در ایران به عنوان نشانههای تمدن غربی ارزیابی و با آن مبارزه میشود.»
اینگو هوفمن، نمایندهی جامعهی بهاییان در آلمان
انتقاد جهانی به ایران
جمهوری اسلامی ایران بارها به اتهام عدم رعایت حقوق اقلیتهای مذهبی، بهویژه پیروان آیین بهایی مورد انتقاد شدید نهادها و سازمانهای بینالمللی قرار گرفته است. از جمله، سنای آمریکا در آغاز سال ۲۰۱۲ از دولت اوباما خواست، آن گروه از مسئولانی را که در آزار بهائیان سهیم هستند، در فهرست تحریمیها بگنجاند.
وزارت امور خارجهی آمریکا در سپتامبر ۲۰۱۲ نیز، با اشاره به مواردی از دستگیریها و توقیف اموال و داراییهای بهاییان، از افزایش فشار بر این اقلیت دینی انتقاد کرده است.
پارلمان اروپا در سال پیش نیز با صدور چندین بیانیه، مقامات ایرانی را به "رفتارعادلانه با اقلیتهای قومی و مذهبی این کشور" فراخواند.
از جمله در بخشی از قطعنامهی ۱۵ ژوئن این پارلمان در بارهی حقوق اقلیتها آمده است که قوانین ایران تنها زرتشتیان، مسیحیان و یهودیان را به رسمیت میشناسد، "ولی در کنار پیگرد و آزار بهاییان و دراویش، نسبت به سنیهای این کشور نیز تبعیض روا میدارد."
این قطعنامه همچنین تاکید کرده ست که ایران در نقض حقوق اقلیتها، حتی به اصول قانون اساسی خود نیز پایبند نیست. زیرا: «در قانون اساسی ایران، تساوی حقوق و استفاده از امکانات تحصیلی و شغلی برای همه پیشبینی شده است. اما بهاییان از استفاده از این فرصتها ممنوع شدهاند.»
به باور نمایندهی جامعهی بهاییان در آلمان، فشارهای بین المللی بر دولت ایران، تاکنون "بهاییان ایرانی را از نابودی کامل" در امان نگاهداشته است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر