۱۳۹۶ خرداد ۲, سه‌شنبه

در تأثير انبيا در ترقّی و تربيت نوع انسانی



حضرت اعلی ، باب🌺
امّا حضرت اعلی روحی له الفدا در سنّ جوانی يعنی بيست و پنج سال از عمر مبارک گذشته بود که قيام بر امر فرمودند. و در ميان طائفه شيعيان عموماً مسلّم است که ابداً حضرت در هيچ مدرسه ای تحصيل نفرمودند و نزد کسی اکتساب علوم نکردند و جميع اهل شيراز گواهی ميدهند. با وجود اين بمنتهای فضل بغتةً در ميان خلق ظاهر شدند و با آنکه تاجر بودند جميع علمای ايرانرا عاجز فرمودند.
بنفس فريد بر امری قيام فرمودند که تصوّر نتوان زيرا ايرانيان بتعصّب دينی مشهور آفاقند اين ذات محترم بقوّتی قيام نمود که زلزله بر ارکان شرايع و آداب و احوال و اخلاق و رسوم ايران انداخت و تمهيد شريعت و دين و آئين نمود. با وجود اينکه ارکان دولت و عموم ملّت و رؤساء دين کلّ بر محويّت و اعدام او قيام نمود منفرداً قيام فرمود و ايرانرا بحرکت آورد.
چه بسيار از علما و رؤسا و اهالی که در کمال مسرّت و شادمانی جان در راهش دادند و بميدان شهادت شتافتند. و حکومت و ملّت و علمای دين و رؤسای عظيم خواستند که سراجش را خاموش نمايند نتوانستند عاقبت قمرش طالع شد و نجمش بازغ گشت و اساسش متين شد و مطلعش نور مبين گشت. جمّ غفيری را بتربيت الهيّه پرورش داد و در افکار و اخلاق و اطوار و احوال ايرانيان تأثير عجيب نمود و جميع تابعين را بظهور شمس بهاء بشارت داد و آنانرا مستعدّ ايمان و ايقان کرد.
و ظهور چنين آثار عجيبه و مشروعات عظيمه و تأثير در عقول و افکار عموميّه و وضع اساس ترقّی و تمهيد مقدّمات نجاح و فلاح از جوانی تاجر اعظم دليلست که اين شخص مربّی کلّی بوده شخص منصف ابداً توقّف در تصديق نمينمايد.
(پرسش و پاسخ حضرت عبدالبهاء عباس)

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر