جامعه جهانی بهائی در روز سه شنبه اظهار داشت که تلاشهای بدون وقفۀ دولت ایران در ریشه کنی دیانت بهائی همچنان ادامه داشته وعلیرغم تعهدات رئیس جمهور کشور، حسن روحانی، مبنی بر بکارگیری خطِّ مشی عدم تبعیض مذهبی، فشارهای وارده حتّی در بعضی موارد شدّت یافته است.
در گزارش ۱۲۲ صفحهایِ جامعۀ بهائی آمده است که دولتِ آقای روحانی « به تحریک احساسات منفی بر علیه بهائیان» شدّت بخشیده و از جمله در بیش از بیست هزار مورد، دست به انجام تبلیغات برضدِّ بهائیان در رسانه های ایران زده است.
این گزارش در ادامه یادآور میشود که از ماه اوت سال ۲۰۱۳ یعنی از آغاز تصدّی ریاست جمهوری (آقای) روحانی تا حال، قریب به ۱۵۱ نفر بهائی دستگیر و ۳۸۸ مورد تبعیض اقتصادی از ارعاب و تهدید گرفته تا تعطیل نمودن محل کسب و کار بهائیان به ثبت رسیده است.
در همین گزارش آمده است که در دورۀ زمامداری آقای روحانی از تحصیل هزاران نفر بهائی در دانشگاه ها ممانعت به عمل آمده و علاوه بر این تعداد ۲۸ دانشجوی بهائی نیز اخراج گردیدهاند.
دولت ایران رسماً دیانت بهائی را مردود میشمارد. این آئین در سال ۱۸۴۴ میلادی بوسیله نجیب زاد های ایرانی که پیروانِ وی ایشان را مظهر ظهور الهی میخوانند، تأسیس گردیده است. حال آنکه، مسلمانان حضرت محمّد را خاتم النبیّین میدانند.
در سال ۲۰۱۳ رهبر ایران آیت اللّه خامنه ای طی صدور فتوائی مصرّاً از تمام ایرانیان خواست که از انجامِ هرگونه معاملات با بهائیان پرهیز نمایند.
گزارش (جامعه بهائی) اظهار داشته است که « دولت ایران از جمیع جهات رو در رو با فشارهائی است که از ستم و آزارِ منظّم و برنامه ریزی شدۀ چندین دهه علیه بهائیان جلوگیری نماید.» ولی در عوض، بجای عملی نمودن تعهدات خویش « این حکومت خط مشی جور و ستم خود را بنحوی جدید تغییر داده و به جای دستگیری و زندانی نمودن به روشهای کمتر شناخته شدهای نظیر محرومیّت تحصیلی و یا ایجاد محدودیّتهای اقتصادی روی آورده است.»
بانی دو گال نماینده ارشد جامعۀ جهانی بهائی در سازمان ملل متّحد بیان داشته که « در مجموع، آنچه تا حال شاهدش بودهایم تنها تغییر روش دولت ایران در سرکوب بهائیان، و تلاش وی در پنهان نمودن این گونه فعالیتها براندازی در راستای نابودی بهائیان بعنوان جامعه ای زنده و پویا بوده است.»
در مقیاسی وسیعتر، در این گزارش آمده است که از سال ۲۰۰۵، هنگامیکه دولت احمدى نژاد اقدام به تشدید تضعیقات بر علیه بهائیان نمود ، بیش از ۸۶۰ نفر از پیروان این آئین دستگیر و قریب به ۲۷۵ نفر زندانی شده اند. همچنین ۹۵۰ مورد فشار و سرکوبِ اقتصادی بر پیروان این آئین وارد و ۸۰ بار محل کسب و کار بهائیان هدف حملاتِ آتش سوزی و ویرانسازی قرار گرفته اند.
این گزارش مصراً خواستار ادامۀ فشار جامعۀ بین المللی بر دولت ایران در جهت پایان بخشیدن به تبعیضات وارده علیه بهائیان ایران میباشد.
خانم دوگال در ادامه عنوان کرد که « ماحَصَلِ این گزارش اینست که، فشارهای بین المللی وارده بر دولت ایران، از طرف سازمان ملل متّحد و رسانه های خبری، فعّالان مدنی و حتّی عموم مردم، همچنان بسیار حسّاس و پر اهمّیت بوده و میتواند به عنوان وسیله ای مؤثّر در حمایت از بزرگترین اقلّیت مذهبی ایران در برابر نقشه های گسترده حکومت بر علیه ایشان به کار گرفته شود.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر