نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی با یورش به خانههایی در شهرهای کرج، اصفهان و شیراز شبکه آموزش دانشگاهی برای جوانان بهایی را مختل کردند. جوانان بهایی به دلیل اعتقادات دینیشان اجازه تحصیل در دانشگاههای ایران را ندارند.
تخریب یک زیارتگاه بهائیان در بابل در سال ۲۰۰۴ |
در حالی که حکومت جمهوری اسلامی ایران شهروندان بهایی ایران را به دلیل اعتقادات دینی از حق تحصیل در دانشگاهها و مدارس عالی محروم کرده، با برنامههای آموزش عالی آنها نیز به مقابله برخاسته است.
به گزارش سرویس خبری جامعهی بهایی، روز یکشنبه (۲۲ مه/ اول خرداد) مأموران امنیتی جمهوری اسلامی خانههای چندین بهایی ایرانی را هدف یورشی هماهنگ قرار داده است. خانههایی در تهران، کرج، اصفهان و شیراز مورد یورش قرار گرفتهاند.
گفته میشود در پی این یورشها حدود ۳۰ نفر دستگیر شدهاند. اين افراد از قرار معلوم در یکی از اقدامات جامعهی بهائی در جهت فراهم کردن امکانات آموزش عالی برای اعضای جوان اين جامعه، که از ورود به دانشگاه محرومند، فعال بودهاند.
دیان علایی، نمایندهی جامعهی جهانی بهایی در سازمان ملل متحد در ژنو، گفت: «همهی خانههایی که هدف قرار گرفتند، متعلق به افرادی بودند که از نزدیک در فعالیت مؤسسهی آموزش عالی بهایی شرکت داشتند.»
دیان علایی، نماینده جامعه بینالمللی بهائیان
دیان علایی، نماینده جامعه بینالمللی بهائیان
|
به گزارش "سرویس خبری جامعه بهایی"، مؤسسهی آموزش عالی بهایی (BIHE) در سال ۱۳۶۶ / ۱۹۸۷ به عنوان یکی از اقدامات جامعه برای برآوردن نیازهای آموزشی بهائیان جوان که به صورت روشمند توسط حکومت ایران از دسترسی به آموزش عالی محروم شده اند، تأسیس شد. نیویورک تایمز این مؤسسه را «یک اقدام دقيق جامعه برای حفاظت از خود» توصیف کرده است.
خانم علایی گفت: «مؤسسه پاسخی فوقالعاده ابتکاری و کاملاً مسالمتآمیز به تلاش مستمر حکومت ایران برای جلوگيری از توسعهی انسانی طبیعی جامعهی بهایی بوده است.»
این نماینده جامعه جهانی بهایی افزود: «مسئولان ایران، که به محروم ساختن بهائیان از ورود به دانشگاههای ایران، صرفاً به خاطر باورهای دینیشان، قانع نیستند، اکنون ظالمانه در صدد تعطیل کردن تلاشهای جامعه در تدارک گزينههای بديل برای آموزش عالی جوانانش هستند.»
"سرویس خبری جامعه بهایی" میافزاید، این نخستین باری نیست که مؤسسهی آموزش عالی بهائی هدف حملهی مقامات ایرانی قرار گرفته است. یکی از بزرگترین موجها، مجموعهای از یورشهای گسترده بود که در سال ۱۳۷۷ / ۱۹۹۸ صورت گرفت.
در این یورشها حدود ۳۶ نفر از اساتید و کارکنان مؤسسه دستگیر شدند و بیشتر تجهیزات و سوابق آن، که در بیش از ۵۰۰ خانه جای داشت، ضبط شدند.
این سرویس خبری میافزاید که اقدامات دیگر علیه فعالیت مؤسسه در سال های ۲۰۰۱ و ۲۰۰۲ انجام شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر