گروهی از کاربران ایرانی شبکههای اجتماعی در لابهلای حجم گسترده تصاویر و پستهای انتخاباتی، از گروهی از هموطنانشان یاد کردند که بدیهیترین حقوقشان موضوع هیچ انتخاباتی نیست. آنها در حمایت از بهاییان توییت کردند.
مدیران جامعه بهاییان ایران که در حبس به سر میبرند
در آستانه انتخابات ۲۹ اردیبهشت رقابتهای انتخاباتی موضوع اصلی بحثوجدل و خبررسانی در شبکههای اجتماعی هستند. گروهی به رسانه نامزد مورد علاقه خود تبدیل شدهاند و گروهی نامزد رقیب را نقد یا تخریب میکنند. در این میان اما موارد دیگری هم هستند که از چشم کاربران دور نمیمانند. یکی از این موارد موضوع بهاییان است که حقوق مسلمشان موضوع بحث هیچ رقابت انتخاباتیای در ایران نیست.
گروهی از کاربران فارسیزبان در آستانه نهمین سالروز حبس مدیران جامعه بهاییان ایران از دیگران خواستند که شامگاه یکشنبه (۱۴ مه/ ۲۴ اردیبهشت) با هشتگ #همراه_بهاییان "طوفان توییتری" به راه اندازند.
کاربرانی که با این هشتگ توییت کردهاند تجربیات شخصی خود از برخورد با بهاییان را بیان کردهاند؛ از جمله همشاگردیهای بهایی، موضوع ممنوعیت تحصیلات دانشگاهی بهاییان یا تجربیات زندانیانی که با بهاییان همبند بودهاند. البته کاربرانی هم با همین هشتگ اتهامات همیشگی را علیه بهاییان مطرح میکنند.
از سوی دیگر، شامگاه یکشنبه در حساب وزارت خارجهی آمریکا در فیسبوک بیانیهای به نقل از سخنگوی این وزارتخانه به زبان فارسی به مناسبت نه سال حبس رهبران بهایی در ایران منتشر شد. در این بیانیه به "محکومیت ناعادلانه" مدیران جامعه بهایی ایران اشاره شده است: «پروندههای آنها مدرکی دیگر است بر ادامه بیتوجهی و نقض حقوق بشر و آزادیهای بنیادین توسط ایران. ما حبس ادامهدار آنها، و همچنین گزارشها در مورد آزار آنها در دوران حبس، را محکوم میکنیم و از ایران میخواهیم تا آنها را به همراه همه دیگر زندانیان عقیدتی، فورا آزاد کند.»
مهوش ثابت از نیمه اسفندماه ۱۳۸۶ و فریبا کمالآبادی، جمالالدین خانجانی، عفیف نعیمی، سعید رضایی، بهروز توکلی و وحید تیزفهم از اردیبهشتماه ۱۳۸۷ در زندان به سر میبرند. این افراد عضو هیئتی به نام "یاران" بودند که اداره امور اقلیت بهایی در ایران را بر عهده داشت. دستگاه قضایی جمهوری اسلامی اما آنان را به داشتن روابط با کشورهای خارجی، اقدام علیه امنیت کشور، تبلیغ علیه نظام و افساد فیالارض متهم کرده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر